Projecte Rossinyol | Vols ser mentor?
15029
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15029,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Vols ser mentor?

Què és la mentoria social?

Els mentors de Projecte Rossinyol (estudiants universitaris) acompanyen a un nen o nena d’origen estranger durant un curs acadèmic perquè, en el futur, pugui també assolir la universitat, conegui millor diferents espais culturals i de lleure de la ciutat i pugui millorar les seves competències d’expressió oral en llengua catalana. La finalitat del projecte és afavorir la seva inclusió social, cultural i lingüística i el seu desenvolupament personal i formatiu. A través d’un vincle d’amistat entre la persona mentora i mentorada i de trobades constants en el temps, aquests objectius poden esdevenir una realitat.

Què vol dir ser mentor?

Un mentor esdevé un acompanyant, un amic, un referent dels nens/es que participen en el projecte. Els mentors han de quedar durant 3h setmanals amb els mentorats per tal d’ajudar en el procés d’integració del nen/a tot realitzant activitats d’oci, culturals i acompanyades de la parla del català.

La formació per ser mentor

La mentoria no és un procés fàcil en el que no hi ha reptes. Com en totes les relacions humanes en les que es tracta amb adolescents i joves cal tenir present la mentoria com un procés d’ensenyament (acompanyar el creixement de l’altra persona) i d’aprenentatge. Per tal de poder fer la mentoria de la millor manera s’imparteix un curs de formació que es sol realitzar durant la primera setmana de novembre de cada curs. Són cinc sessions de 90 minuts que van orientades a la contextualització de la mentoria i a donar les eines necessàries per a aprofitar al màxim l’experiència. Clica en el següent botó per conéixer quins són el continguts del curs que oferim anualment.

Testimonis d’Alumnis

Vols participar en el projecte?

Per a totes les persones interessades, les inscripcions es solen realitzar durant els deu primers dies del mes d’octubre de cada any. Durant aquests dies podeu formalitzar la vostra inscripció en linia, a través del següent formulari. Si vols més informació, posa’t en contacte amb nosaltres escrivint-nos a rossinyol@udg.edu