Projecte Rossinyol | Què som?
15112
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-15112,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,side_area_uncovered_from_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.1.2,wpb-js-composer js-comp-ver-5.1,vc_responsive
 

Què som?

Una xarxa innovadora i integrada de relacions; pràctiques i dinàmiques entre estudiants de la universitat de Girona i alumnes d’origen estranger de centres educatius, amb l’objectiu d’aportar un suplement als esforços de les entitats i administracions que treballaven per l’atenció a la ciutadania nouvinguda i la cohesió social.

  • 01 AFAVORIR

    La integració cultural, social i lingüística dels alumnes d’origen estranger (mentorats).

  • 02 COL·LABORAR

    Activament en les estratègies d’èxit acadèmic dels mentorats.

  • 03 INCREMENTAR

    Fer créixer les expectatives formatives i educatives dels mentorats

  • 04 FORMAR

    Donar formació en l’àmbit de la diversitat cultural als estudiants universitaris (mentors).

  • 05 SENSIBILITZAR

    La comunitat universitària en l’àmbit de la diversitat cultural

HISTÒRIA DEL PROJECTE

Orígens

El projecte Rossinyol troba les seves arrels a lsrael, on a mitjans dels anys setanta, s’estableix un programa nacional de tutoria per a escolars en situacions desafavorides anomenat Perach project.

 

En la mateixa línia, a la dècada dels noranta, la Universitat de Malmö (Suècia) va adaptar el projecte a les característiques de la ciutat. Un 52 % de la seva població és d’origen estranger i s’hi plantegen problemes d’integració, de desigualtat i d’exclusió.

 

El programa Näktergalen (“Rossinyol”, Nightingale en anglès) en aquesta ciutat es va implantar el 1998 amb la voluntat d’establir relació de diàleg entre estudiants de la Universitat i alumnes de primària de la ciutat, majoritàriament immigrants. El rossinyol és la mascota de Malmö i simbolitza “un ocell petit que canta meravellosament quan se sent segur”. D’aquest projecte va sorgir el projecte europeu Nightingale en el que participen universitats i escoles d’arreu d’Europa i en el que la UdG és un dels membres destacats.

VÍDEO HISTÒRIA

Vídeo explicant els orígens i el desenvolupament del projecte.

ON SOM

Aquestes són les localitats en les que es desenvolupa el projecte